Від початку повномасштабної війни загинуло понад сто жінок-військовослужбовців – Резніков

Читать на русском
Від початку повномасштабного вторгнення росії, в Україні загинула 101 жінка-військовослужбовець.
Слово і діло

Від початку повномасштабного вторгнення росії, в Україні загинула 101 жінка-військовослужбовець.

Про це заявив голова Міноборони Олексій Резніков під час Українського жіночого конгресу в понеділок, 28 листопада.

За його словами, ще 50 жінок вважаються зниклими безвісти. Наразі безпосередньо у бойових діях беруть участь близько 5 тисяч українок.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

Також Резніков повідомив, що у бойових підрозділах проходять випробування спеціальні моделі бронежилетів та шоломів для жінок.

«Щодо забезпечення... На моє доручення завершує роботу робоча група, яка складається з працівників Міноборони, які відповідають за стандарти, які відпрацьовують моделі бронежилетів для жінок, шоломи. Є українські виробники, які готові це робити», – сказав міністр.

«Щойно буде звіт, що «так, воно працює, і нам зручно і легко», ми наказом затверджуємо цей стандарт, і з цього моменту замовлятимемо вже офіційно ці системи захисту», – додав він.

Аналогічна історія із формою для жінок. «Тобто ми хочемо, щоб не було ситуації, як із парадом та взуттям... щоб цього не було. Це рішення має бути схвалене за принципами, які ви скажете (жінки – ред). Нам це зручно, плюс стандарт та можливість індустрії виробляти», – зазначив міністр. Він запевнив, що ці питання є пріоритетними.

Крім того, Резніков поінформував, що відпрацьовано та проголосовано в парламенті проєкт закону про добровільність прийняття за бажанням жінок для участі у військових діях. На сьогодні вже добровільно на облік стала тисяча жінок.

Нагадаємо, Верховна рада на засіданні 7 жовтня ухвалила у другому читанні законопроект про добровільний військовий облік для жінок.

Перед цим міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ, яким відстрочив строк взяття жінок на військовий облік на рік – до 1 жовтня 2023 року. Щоби на рівні Верховної ради доопрацювати законопроект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: