Добровільний військовий облік для жінок: Рада остаточно підтримала законопроект

Читать на русском
Верховна рада на засіданні 7 жовтня ухвалила у другому читанні законопроект про добровільний військовий облік для жінок.

Верховна рада на засіданні 7 жовтня ухвалила у другому читанні законопроект про добровільний військовий облік для жінок.

За проект закону №6482 проголосували 297 депутатів, повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

«Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною у переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за їх бажанням», – написав він.

Железняк уточнив, що в законі залишилася норма про медичних працівників:«жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов'язаних».

Нагадаємо, законопроект про добровільний військовий облік для жінок Рада ухвалила у першому читанні 21 вересня.

Перед цим міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ, яким переніс терміни взяття жінок на військовий облік на рік – до 1 жовтня 2023 року. Щоби на рівні Верховної ради доопрацювати законопроект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: