Міністр оборони Нової Зеландії зустрівся із Резніковим у Києві: подробиці візиту

Читать на русском
Новозеландський міністр у Києві вшанував пам'ять загиблих українських захисників та провів переговори з Резніковим.
фото: Главком

У неділю, 20 листопада, міністр оборони Нової Зеландії Піні Енаре відвідав Україну. Він зустрівся з українським колегою Олексієм Резніковим у Києві.

Про це повідомляє уряд Нової Зеландії.

Зазначається, що міністр у Києві вшанував пам'ять загиблих українських захисників та провів переговори з Резніковим.

«Візит до Києва є сильним сигналом того, що Нова Зеландія підтримує народ України і що наша підтримка українських оборонних зусиль проти незаконного вторгнення росії є непохитною», - заявив Енаре.

У Міноборони розповіли, яка військова допомога необхідна УкраїніМова йде, зокрема, про збільшення кількості артилерії, забезпечення стабільного постачання боєприпасів, а також формування та введення боєздатних резервів.

Як зазначив керівник відомства, Нова Зеландія нещодавно продовжила місію з навчання українських бійців у Великобританії до липня 2023 року.

Також Енаре під час свого європейського турне відвідав Польщу, де провів зустріч з міністром оборони Маріушем Блащаком.

Згідно з даними уряду, Нова Зеландія від початку повномасштабного вторгнення рф ввела санкції проти понад 1200 російських фізичних та юридичних осіб, а також надала понад 60 млн новозеландських доларів (37 млн доларів США) допомоги.

Нагадаємо, минулого тижня країна заявила, що відправить до Великої Британії ще 66 своїх військовослужбовців для допомоги в навчанні українських солдатів.

У суботу, 19 листопада, прем'єр Великої Британії вперше приїхав до України та зустрівся із Зеленським. Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні.

Раніше у Міноборони розповіли, яка військова допомога необхідна Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: