З'ясувалося, скільки жінок проходять службу в лавах ЗСУ

Читать на русском
На сьогодні в ЗСУ проходять службу понад 40 тисяч жінок, які перебувають на військових посадах.
Слово і діло

На сьогодні в ЗСУ проходять службу понад 40 тисяч жінок, які перебувають на військових посадах.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в ефірі телемарафону.

«У Збройних Силах України зараз проходять службу понад 40 тисяч жінок, які перебувають на військових посадах. 8 тисяч із них – на офіцерських посадах», – сказав він.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

За словами Наєва, більш ніж п'ять тисяч жінок перебувають у районах, де ведуться активні бойові дії. Серед них є командири батарей, взводів, машин та командири відділень безпілотної авіації, а також снайпери. Тобто, підсумував Наєв, коло військових професій, якими опанували наші жінки, не поступається чоловікам.

«Тому можна ствердно сказати, що жінки та чоловіки разом несуть важку ношу військової служби та виконують завдання щодо відображення збройної агресії. Моя велика повага до всіх жінок, які прийшли служити у війська», - наголосив командувач.

Нагадаємо, законопроект про добровільний військовий облік для жінок Рада ухвалила у першому читанні 21 вересня.

Перед цим міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ, яким відстрочив термін взяття жінок на військовий облік на рік – до 1 жовтня 2023 року. Щоби на рівні Верховної ради доопрацювати законопроект.

7 жовтня Рада остаточно підтримала законопроект про добровільний військовий облік для жінок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: