Україна у 2023 році зможе сама забезпечити ЗСУ бронежилетами та шоломами – Резніков

Читать на русском
Наступного року Україна зможе самостійно забезпечити всі потреби сил оборони в бронежилетах і шоломах.

Наступного року Україна зможе самостійно забезпечити всі потреби сил оборони в бронежилетах і шоломах.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

Витрати України на оборону планують збільшити у 57 разів порівняно з 2014 роком: як вони зросталиЯк змінювалися видатки України на оборону – на інфографіці. Порівняно з 2014-м у наступному році витрати можуть зрости у 57 разів.

«Станом на сьогодні ситуація така… Наступного року Україна буде здатна самостійно забезпечити усі потреби сил оборони у бронежилетах та шоломах. Імпорт за необхідності може стати точковим доповненням. На столі переді мною - екземпляри шоломів і бронежилетів українського виробництва, які відповідають 4 та 6 класу захисту за стандартами НАТО. Підкреслюю. Те, що ви бачите – не імпортовано і далі зібрано-зшито. А вироблено. Від сталевих і керамічних плит до тканини, фурнітури, спеціальних ниток тощо», – написав він.

Резніков зазначив, що у березні та квітні ситуація із забезпеченням шоломами та бронежилетами була непростою – «на весь київський гарнізон минулої зими офіційно був у резерві 1 шолом».

«Станом на 17 листопада 2022 року Міністерство оборони не лише забезпечило поточні потреби Збройних Сил України, а й сформувало і вже кілька місяців підтримує для армії резерв у вигляді понад 200 тис. бронежилетів та понад 100 тис. шоломів», – додав міністр.

Нагадаємо, у бюджеті-2023 витрати на оборону збільшать у чотири рази.

У Міноборони розповіли, яка військова допомога потрібна Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: