Резніков підписав наказ про відтермінування взяття жінок на військовий облік

Читать на русском
Взяття жінок на військовий облік відтерміновано до 1 жовтня 2023 року. За цей час у Верховній раді доопрацюють і ухвалять законопроєкт, який встановить, що ця справа буде виключно добровільною.

Міністр оборони Олексій Резніков 6 вересня підписав наказ, яким відстрочив терміни взяття жінок на військовий облік на рік – до 1 жовтня 2023 року.

Про це повідомляє Міноборони.

У Міноборони спростували новий фейк щодо військового обліку жінок в УкраїніУ державі немає гострої потреби суттєво збільшити кількість жінок на військовому обліку. Армія потребує певних фахівців

Це потрібно, щоб на рівні Верховної ради доопрацювати законопроєкт «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу». Там, серед іншого, передбачено, що взяття жінок на військовий облік має виключно добровільний характер.

«Так, цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але він дозволить Комітету, а потім і парламенту в цілому, доопрацювати і внести зміни до законодавства, аби врегулювати це питання. Ми ж, в межах своїх повноважень, можемо лише відтермінувати строки. Тож, ще на рік – до 1 жовтня 2023, їх відтерміновано, а за цей час парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є виключно добровільним. Робота в комітеті Верховної ради активно продовжується. Тому, ніякої паніки і зради. Ніяких обмежень для жінок не існує», – пояснила заступниця міністра Ганна Маляр.

Зазначимо, жодних обмежень для жінок щодо перетину кордону з 1 жовтня не буде.

Нагадаємо, 5 вересня парламентський комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підтримав законопроєкт, яким пропонується зробити добровільним військовий облік для жінок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: