Перебої зі світлом досі у півтисячі міст і сіл: названо найбільш знеструмлені регіони

Читать на русском
Проблема з електропостачанням зберігається у понад 500 населених пунктах у семи регіонах України.
фото РБК-Україна

Після масштабної ракетної атаки росії тиждень тому проблема з електропостачанням зберігається у понад 500 населених пунктах у семи регіонах України.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі телемарафону в понеділок, 28 листопада.

По всій Україні розпочинаються аварійні відключення світлаУкренерго з 10-ї ранку понеділка, 28 листопада, застосувало аварійні відключення електрики по всій країні.

За його словами, перебої зі світлом є у 524 населених пунктах.

«Зокрема, це 112 населених пунктів Харківської, 95 Донецької областей, майже стільки ж у Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях. Також проблема з живленням у 43 населених пунктах Луганської та у 14 пунктах Сумської областей», – сказав Єнін.

Він зазначив, що рятувальники ДСНС продовжують забезпечувати деякі об'єкти інфраструктури мобільними електрогенераторами.

«Слід зазначити, що через аварійне відключення світла люди починають опалювати будинок альтернативними приладами обігріву, через що почастішали випадки отруєння чадним газом. Протягом доби є жертви: це дитина у Кривому Розі, двоє людей на Волині та є ще троє госпіталізованих у Київській області», – додав перший заступник міністра.

Нагадаємо, остання масована ракетна атака росії на Україну була 23 листопада. До цього – 15 листопада, а також 10 жовтня.

Після масштабного ракетного обстрілу 23 листопада було повністю знеструмлено 11 областей України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: