В Укренерго розповіли, скільки ще доведеться заощаджувати електроенергію

Читать на русском
В Укренерго розповіли, що заощаджувати електроенергію українцям доведеться протягом всього опалювального сезону.
Ілюстративне фотоФото з відкритих джерел

Українцям доведеться заощаджувати електроенергію протягом всього опалювального сезону.

Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону.

«Наша енергосистема, на превеликий жаль, можна сказати, поранена, якщо її порівнювати з живим організмом. Їй треба більше спокою і менше навантажень, щоб відновити пошкоджені лінії, магістральні підстанції і пошкоджені електростанціїї», – зазначив він.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

За його словами, усіх благ цивілізації українці можуть себе не позбавляти. Людям достатньо лише не вмикати світло у порожніх приміщеннях, користуватися не більше як одним енергоємним приладом одночасно, а також користуватися праскою, пральною машиною, сушаркою після 23:00 години, коли навантаження на енергосистему спадає.

Подібні заклики стосуються, зокрема, і електроопалення та підігріву підлоги у будинках.

«Оскільки можуть бути і в подальшому ракетні атаки ворога на нашу інфраструктуру, то треба бути готовими: мати запас води, заряджені павербанки, мобільні телефони, мати при собі батарейки, ліхтарі, щоб більш-менш комфортно провести кілька годин без електрики», – попередив Кудрицький.

Нагадаємо, у ніч проти 27 жовтня російські війська понад шість разів атакували Київську область іранськими дронами-камікадзе. Знову було пошкоджено обладнання магістральної мережі енергосистеми у центральних областях України.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні все ще зберігається дефіцит генерації енергії. Саме тому поки триватимуть стабілізаційні відключення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: