Меркель заявила, що вторгнення росії в Україну не стало для неї несподіванкою

Читать на русском
Меркель заявила, що вторгнення рф в Україну не стало для неї несподіванкою з огляду на те, що Мінські угоди були розірвані. Вона зізналася, що наприкінці каденції не могла впливати на путіна.
faz.net

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що повномасштабне вторгнення росії в Україну в лютому не стало для неї несподіванкою. Вона зізналася, що наприкінці каденції вона вже не мала можливості впливати на володимира путіна.

Меркель розповіла про це в інтерв'ю Spiegel.

За її словами, «напад росії не став несподіванкою, оскільки Мінські угоди було підірвано».

Епоха правління Меркель: як канцлер вибудовувала відносини з УкраїноюАнгела Меркель була при владі 16 років. Які ініціативи висувала Меркель у контексті відносин з Україною, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Меркель розповіла, що влітку 2021 року після зустрічі Джо Байдена та володимира путіна вона та Еммануель Макрон хотіли встановити незалежний європейський формат дискусії з російським президентом.

«Але хтось став заперечувати, а я вже не мав сил наполягати на своєму, оскільки всі знали, що восени я піду», — розповіла колишня канцлерка.

Торік у серпні Меркель приїжджала до путіна з прощальним візитом до Москви. «Відчуття було дуже чітким: «З погляду силової політики ви скінчилися. Для путіна важлива лише сила», – сказала Меркель.

Показово, що путін привів на цю останню зустріч свого міністра закордонних справ Сергія Лаврова – раніше лідери завжди зустрічалися наодинці.

Нагадаємо, у червні, у першому великому інтерв'ю з моменту відставки, Меркель засудила повномасштабну війну росії, назвавши вторгнення «великою помилкою». Але в той же час ексканцлерка не шкодує про свою політику щодо рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: