Україна підпише кілька декларацій щодо вступу до НАТО: в ОПУ повідомили подробиці

Читать на русском
Україна до кінця поточного року підпише декларації щодо вступу України до НАТО з кількома державами Альянсу.
depositphotos

Україна до кінця поточного року підпише декларації щодо вступу України до НАТО з кількома державами Альянсу.

Про це повідомляє «Українська правда», з посиланням на заяву дипрадника президента з європейської та євроатлантичної інтеграції, заступника голови ОПУ Ігоря Жовкву.

«До кінця року плануємо підписання ще кількох аналогічних декларацій із лідерами держав НАТО», – зазначив Жовква.

Членство в НАТО: як країни відреагували на заявку УкраїниЯкі країни-члени НАТО підтримують вступ України, хто проти і хто поки що мовчить – на інфографіці.

Зазначається, що Бельгія стала другою країною, яка підписала з Україною спільну декларацію, якою країна задекларувала готовність надавати практичну підтримку для досягнення Україною прогресу у запровадженні стандартів ЄС та НАТО. Першою країною стала Чехія.

«Це дуже важливий міжнародний політичний сигнал у контексті досягнення прогресу України на євроінтеграційному напрямі, адже наша країна успішно просувається в імплементації семи рекомендацій Європейської комісії, необхідних для вступу до ЄС. А стандарти НАТО та взаємосумісність ми успішно опановуємо поле бою. Голос Бельгії відіграє важливу роль», - наголосив Жовква.

Нагадаємо, що у суботу, 26 листопада, Зеленський та прем'єр Бельгії підписали декларацію щодо підтримки Бельгією повноправного членства України і в Європейському Союзі, і в НАТО.

30 вересня президент Володимир Зеленський за підсумками засідання Ради нацбезпеки та оборони підписав заявку на вступ України в НАТО в прискореному порядку. Українці зараз підтримують вступ нашої країни в НАТО сильніше, ніж будь-коли в історії – понад 80% висловилися «за».

Також повідомляли, 31 жовтня Чехія підтвердила, що підтримає членство України в Північноатлантичному альянсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: