Зеленський подякував лідерам країн, які підтримують вступ України в НАТО

Читать на русском
Президент України подякував дев'яти лідерам країн Європи за підтримку вступу України в НАТО.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський подякував країнам Центральної та Східної Європи за підтримку вступу України в НАТО.

Про це український лідер написав у Твіттері.

«Щиро вдячний нашим добрим сусідам – країнам Центральної та Східної Європи – за підтримку членства України у НАТО й засудження спроби російської федерації анексувати території України», - зазначив Зеленський.

Прискорений вступ України до НАТО: як швидко нас приймуть і що це означає для УкраїниОчікувати, що НАТО прийме Україну до своїх лав прямо зараз, звичайно не варто. Але це рішення задає вектор української політики на довгі роки вперед

Він подякував президентам: Естонії Алару Карісу, Латвійської республіки Егілсу Левітсу, Литви Ґітанасу Науседі, Північної Македонії Стево Пендаровському, Чорногорії Мило Джукановичу, Польщі Анджею Дуді, Румунії Клаусу Йоганнісу, Словаччини Зузані Чапутовій та Чехії Мілошу Земану.

Нагадаємо, 30 вересня президент Володимир Зеленський за підсумками засідання Ради нацбезпеки і оборони підписав заявку на вступ України до НАТО у прискореному порядку.

Генсек Єнс Столтенберг заявив, що підтримує права України та її рішення йти власним шляхом. Але рішення про членство тієї чи іншої країни в НАТО прийматимуть усі 30 членів Альянсу.

Того ж для влади Канади та країн Балтії заявили про підтримку заявки України.

Водночас, для адміністрації Байдена заявка України на вступ до НАТО стала несподіванкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: