До Білорусі приїхали російські генерали, щоб проінспектувати підготовку військ – «Гаюн»

Читать на русском
Російські генерали приїхали до Білорусі, щоб проінспектувати хід спільної підготовки так званого регіонального угруповання військ.
Getty Images

Російські генерали приїхали до Білорусі, щоб проінспектувати хід спільної підготовки так званого регіонального угруповання військ.

Про це повідомляє моніторинговий проєкт «Беларускі Гаюн».

Telegram-канали пропагандистів повідомили, що група російських генералів на чолі з начальником Головного оперативного управління Генштабу ЗС рф Сергієм Рудським прибула до Білорусі з робочим візитом. Під час цього візиту генерали оглянуть пункти управління, навчальні місця та казарми військових. А також проінспектують заняття танкових та мотострілкових підрозділів, ремонтно-відновлювальних батальйонів, а також ознайомляться з роботою російсько-білоруського польового шпиталю.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

«Беларускі Гаюн» припускає, що за результатами інспекції буде зроблена доповідь вищому керівництву в Міноборони рф. І на підставі цього прийматимуться подальші рішення щодо російського контингенту регіональних військ у Білорусі.

Варто зауважити, що Міноборони Білорусі наразі мовчить про візит росіян. У «Гаюні» зазначають, що цей факт показує рівень відносин між РБ та РФ у військовій сфері.

«Щось подібне було і під час навчань «Союзна рішучість-2022», коли зведення МО РБ не відповідали фактичному перебуванню російських військ у РБ. Тоді військовослужбовці ЗС рф не вважали за необхідне інформувати своїх білоруських колег. Це ж відбувається і зараз?», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що наразі на кордоні Білорусі з Україною знаходиться недостатня кількість ворожих сил для наступу, але такий варіант може бути запасним у росії.

Раніше також повідомляли, що спецслужби рф планують провокації на білоруських об’єктах критичної інфраструктури, зокрема на білоруській атомній електростанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: