Російські спецслужби планують провокації на білоруській АЕС – розвідка

Читать на русском
Спецслужби рф планують провокації на білоруських об’єктах критичної інфраструктури, зокрема на білоруській атомній електростанції.
gur.gov.ua

Спецслужби рф планують провокації на білоруських об’єктах критичної інфраструктури, зокрема на білоруській атомній електростанції.

Про це повідомляє українська розвідка.

Зазначають, що найближчим часом на території Білорусі заплановано проведення низки терактів на об’єктах критичної інфраструктури. Розробкою та реалізацією яких займаються російські спецслужби. Ймовірно, що «інциденти» виникнуть на території, що межують з кордонами країн ЄС та України, зокрема Гродненської та Брестської областей. Білоруська атомна електростанція «Островець» стане головним об’єктом.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

«Відповідальними за теракти традиційно призначать громадян країн НАТО та України, які начебто будуть перевдягнені у білоруську військову форму. Наразі підрозділи білоруських КДБ, МВС та прикордонних військ вже приведено в стан підвищеної бойової готовності», – йдеться у заяві української розвідки.

У рф вважають, що це має прискорити втягування білоруської армії у війну в Україні на боці окупантів. Та створить необхідну для кремля суспільну думку в білоруському суспільстві.

Варто відзначити, ще раніше міжнародні експерти відзначали, що будівництво електростанції «Островець» відбулось з грубими порушеннями технологічних та екологічних норм. Одразу після запуску в роботу на станції відбулось кілька серйозних аварій, які супроводжувались вибухами обладнання.

Раніше британський військовий експерт та полковник Глен Грант запевнив, що армія Білорусі дуже слабка, щоб нападати на територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: