До Києва прибув виконавчий віце-президент Єврокомісії

Читать на русском
Виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс у п'ятницю, 18 листопада, прибув із візитом до України.
twitter.com/VDombrovskis

Виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс у п'ятницю, 18 листопада, прибув із візитом до України.

Про це він повідомив у Twitter.

Єврокомісія підтвердила намір надати Україні 18 млрд євро наступного рокуЄвропейська комісія представила пропозицію щодо надання Україні пакету макрофінансової допомоги у розмірі 18 млрд. євро на 2023 рік.

«Прибув до Києва, щоб обговорити підтримку ЄС України, зосередитись на надзвичайній фінансовій підтримці та наших планах на 2023 рік», – написав чиновник.

За словами Домбровскіса, також він обговорить із президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем конкретні кроки щодо більш тісної економічної інтеграції між ЄС та Україною.

Нагадаємо, Європейська комісія представила пропозицію щодо надання Україні пакету макрофінансової допомоги у розмірі 18 млрд. євро на 2023 рік.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомляла, що Україна до кінця року отримає від ЄС макрофінансову допомогу у загальному обсязі 9 млрд євро. Протягом наступного року Євросоюз готовий виділити 18 млрд. євро.

У Єврокомісії також інформували, коли Україна отримає першу виплату у 2023 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: