У регіонах поступово відновлюється світло – «Укренерго»

Читать на русском
Відновлення подачі електроенергії, перерваної внаслідок масштабного ракетного удару росії по Україні, здійснюється згідно з чинними протоколами, підстав для паніки немає.

Відновлення подачі електроенергії, перерваної внаслідок масштабного ракетного удару росії по Україні, здійснюється згідно з чинними протоколами, підстав для паніки немає.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго».

«Сьогодні відбулася сьома масована терористична атака на енергетичні об'єкти України. За інформацією Повітряних сил, в Україні було випущено 70 ракет, з них 51 було збито. На жаль, є влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури, які спричинили аварійні відключення у всіх регіонах України», - йдеться у повідомленні.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

Наголошено, що диспетчери та інженери оператора працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Енергетики оцінюють масштаб пошкоджень та одразу розгортають ремонти скрізь, де це можливо.

Також енергетики попросили враховувати, що через суттєвий обсяг пошкоджень, морози та дощі зі снігом, у деяких регіонах ремонти можуть тривати довше.

«Приводів для паніки немає. В «Укренерго» є чіткі плани та протоколи дій, які вже зараз виконуються», - заявили у компанії.

Як повідомляється, першими будуть живитися об'єкти критичної інфраструктури: водоканали, теплокомунерго, лікарні, вокзали тощо. У деяких регіонах підключення вже здійснюється.

Нагадаємо, 23 листопада російські війська випустили по Україні 70 крилатих ракет. Система ППО знищила 51 ракету та п'ять дронів-камікадзе.

У різних областях України зафіксовано влучання в об'єкти критичної інфраструктури. У результаті по всій країні почалися аварійні відключення світла, деякі області та міста повністю знеструмлені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: