Київ може очікувати найгірша зима з часів Другої світової війни – Кличко

Читать на русском
Кличко заявив, якщо ситуація в Києві взимку піде за найгіршим сценарієм, то, можливо, доведеться евакуювати частину міста.
Фото: Bild

Київ може чекати найгірша зима з часів Другої світової війни. Якщо все піде за «найгіршим сценарієм», то частину міста все ж таки доведеться евакуювати.

Про це мер Віталій Кличко заявив у інтерв'ю німецькому виданню BILD.

«Ми також маємо готуватися до гіршого сценарію. Це було б, якби відбулося широкомасштабне відключення електроенергії, а температура була б ще нижчою. Тоді частину міста доведеться евакуювати, але ми не хочемо, щоби справа зайшла так далеко», – сказав Кличко.

Опалювальний сезон: яка мінімальна температура у приміщеннях у країнах ЄвропиЯка мінімально допустима температура у будинках мешканців деяких країн Європи – на інфографіці. В Україні цього опалювального сезону температурний мінімум складе 16 градусів.

Мер не вірить, що російський президент володимир путін досягне своїх цілей, задаючи ударів по інфраструктурі. «Він хоче тероризувати людей, змусити їх завмерти без світла, щоб люди давили на Зеленського, щоби він здався. Але цього не станеться. У мене склалося враження, що люди стають лише злішими, рішучими. Ми не помремо і не втечемо, як хоче путін», – підкреслив Кличко.

Він сказав, що сподівається на подальшу підтримку з боку Німеччини та Європи: Україні потрібна зброя, а також терміново потрібні генератори й інші гуманітарні вантажі.

Нагадаємо, на початку листопада глава Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук заявив в інтерв'ю, що київська влада планує тотальну евакуацію населення у разі повної відмови електромережі – можуть вивезти 3 млн осіб.

Потім Ткачук уточнив, що ситуація у столиці контрольована і причин говорити про евакуацію немає – триває підготовка до різних сценаріїв.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також наголосив, що ситуація у Києві далека від того, щоб оголошувати евакуацію населення, але завжди потрібно мати «план Б».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: