Столтенберг назвав дві «стратегічні помилки» путіна

Читать на русском
Лідер країни-агресора володимир путін здійснив «дві стратегічні помилки», недооцінивши мужність українського народу та єдність Північноатлантичного альянсу.

Лідер країни-агресора володимир путін здійснив «дві стратегічні помилки», недооцінивши мужність українського народу та єдність Північноатлантичного альянсу.

Таку думку висловив генсек НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи на пленарному засіданні Парламентської асамблеї в Мадриді, повідомляє El Pais.

У Білому домі відреагували на бажання кремля «підштовхнути» Україну до переговорівДжон Кірбі прокоментував бажання кремля підштовхнути Україну до переговорів. За його словами, відповідне рішення має ухвалювати лише Володимир Зеленський.

Він також попередив про необхідність бути готовими до «тривалої війни».

За словами Столтенберга, попри те, що путін, й зазнав невдач у військових діях, «було б помилкою недооцінювати військову міць росії».

«Ми маємо бути готові підтримувати Україну протягом тривалого часу. Ми не можемо думати, що демократії не зможуть зберігати своїх зусиль упродовж часу», - додав генсек НАТО.

Столтенберг вважає зрозумілим, що війна завершиться за столом переговорів, але попередив, що «якщо ми хочемо прийнятного результату для України, спосіб досягти його - збільшити нашу підтримку України».

«Ми хочемо переговорів, але ми не хочемо результату, що означає тріумф жорстокого застосування сили. Путін не може перемогти, це буде катастрофа», – додав він.

Також Столтенберг заявив, що на даний момент НАТО вичерпала більшу частину своїх запасів озброєння та боєприпасів. Тому необхідно в терміновому порядку відновити та наростити їхнє виробництво.

Раніше в Пентагоні заявили, що НАТО не становить загрози для росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: