У Білому домі відреагували на бажання кремля «підштовхнути» Україну до переговорів

Читать на русском
Джон Кірбі прокоментував бажання кремля підштовхнути Україну до переговорів. За його словами, відповідне рішення має ухвалювати лише Володимир Зеленський.
Джон КірбіФото – AP

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що лише Володимир Зеленський має ухвалювати рішення про початок переговорів з росією.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами.

За його словами, дипломатичне врегулювання є найкращим варіантом, крім того, щоб росія просто вивела свої війська з України. Однак американці не тиснуть на Україну.

Володимир ЗеленськийПрезидент України

«Ми також говорили, що Зеленський сам визначає, чи готовий він до переговорів, коли і як ці переговори виглядатимуть. Ніхто в США не штовхає, не схиляє та не підбиває його до переговорів», – підкреслив Кірбі.

Нагадаємо, прессекретар путіна Дмитро Пєсков заявив, що росія завдає ракетних ударів по об'єктах інфраструктури України, які нібито мають відношення до її військового потенціалу. А проблеми з енергопостачанням в Україні – це «наслідки дій влади, які відмовляються від переговорів».

Раніше Володимир Зеленський виступив на відкритті саміту G20 в Індонезії. Під час виступу Зеленський назвав десять пропозицій України щодо встановлення миру з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: