Путін опинився поза світовою ареною – CNN

Читать на русском
Володимир путін почав втрачати свої позиції на світовій арені. Він, зокрема, відмовився їхати на великі саміти світових лідерів через свої страхи.
Володимир путінФото – kremlin

Російський диктатор володимир путін не був присутній на 3 самітах світових лідерів на початку листопада. Це говорить про те, що він втрачає свої позиції на світовій арені.

Про це повідомляє CNN.

У виданні зазначили, що він відмовився від участі в азіатських самітах, тому що там жорстко засудили його за розв’язання війни в Україні. Невдоволення через це продовжує зростати по всьому світу.

Кремлівські «еліти» чекають на поразку у війні після втечі рф з Херсона – ЗМІУ кремлі та регіонах сприймають ситуацію по-різному; у путіна марить майбутніми перемогами, тоді як в регіонах з'являється відчуття того, що війна вже програна

«Путін, чий напад на Україну за останні 9 місяців спустошив європейську країну і обурив світову економіку, відмовився бути присутнім на будь-яких дипломатичних зборах – і натомість виявився предметом значного осуду, оскільки міжнародна опозиція його війні, здається, посилилася», – йдеться у повідомленні.

На думку старшого наукового співробітника Фонду Карнегі Олександра Габуєва, російський президент злякався можливих політичних маневрів проти автократа, якщо він покине кремль. Крім того, він відмовився їхати на саміти, оскільки одержимий особистою безпекою та бажає уникнути сцен конфронтації.

Водночас у CNN зазначили, що терпіння вже закінчується навіть у країн, які довго не виступали з критикою дій кремля. Зокрема, вони невдоволені наслідками російської агресії.

«Напруженість в енергетиці, питання продовольчої безпеки і спіраль глобальної інфляції зараз тиснуть на економіки в усьому світі», – підсумували у виданні.

Нагадаємо, путін вперше за десять років може не провести велику пресконференцію і пряму лінію. Ці традиційні заходи можуть перенести на 2023 рік.

Також він вніс поправку до ухваленого у першому читанні законопроєкту про можливість позбавлення набутого громадянства «за фейки чи дискредитацію армії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: