Можемо залишитися без грошей, бензину, гарячої води, світла, але не без волі: Зеленський привітав із Днем гідності та свободи

Читать на русском
21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи. Що сказав у спеціальному зверненні Володимир Зеленський.
president.gov.ua

В Україні 21 листопада відзначають День гідності та свободи. Свято було встановлено президентським указом у 2014 році на честь Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Сьогодні українців уже привітав президент Володимир Зеленський. У своєму зверненні він зазначив, що зі свята у 2021 році дуже багато чого змінилося в Україні, Європі та в усьому світі, незмінними залишилися дві головні цінності українців – гідність та свобода.

Трибунал для росії та звільнення полонених: що Зеленський обіцяв протягом сьомого місяця війниЯкі обіцянки Володимир Зеленський давав упродовж сьомого місяця війни – у матеріалі Слово і діло. Президент говорив про держбюджет-2023, обмін полоненими та міжнародний трибунал для росії.

«Ми завжди про це пам’ятали й не маємо права забути. Завжди це цінували й не маємо страху захищати. Ми завжди знали, чого хочемо. А цього року всі дізналися, що ми можемо. Це побачили друзі й вороги. Союзники й партнери. Переконалися ми самі. Хтось – укотре. Дехто – вперше. Але всі разом ми довели й продовжуємо доводити, що гідність і свобода для нас – свято. Це залишилося незмінним. І всі побачили, на що здатні українці», – сказав Зеленський.

У привітанні він згадав українських військових, які зараз дають відсіч одній із найбільших армій світу, цивільних, лікарів, пожежників, рятувальників, енергетиків, волонтерів, залізничників – усіх, хто допомагає боротися з окупантами, кожен на своєму фронті.

«Усі побачили, який у нас народ! Готові віддати останнє. Готові стояти до останнього. Не втратили гідності. Мужності. Віри в себе. І об’єдналися. Щоб не втратити волю. Не втратити незалежність. Не втратити Україну. Можемо залишитися без грошей. Без бензину. Без гарячої води. Без світла. Але не без волі. І це залишається незмінним», – наголосив президент.

Звернення Володимира Зеленського з нагоди Дня Гідності та СвободиОфіс Президента України

Нагадаємо, за даними опитування, більшість українців готові терпіти матеріальні труднощі протягом 3-5 років, якщо в результаті Україна стане успішною країною та членом ЄС.

Раніше було складено рейтинг найбільш видатних українців усіх часів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: