Зеленський розповів, скільки ракет росія випустила по Україні

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський розповів, що росія випустила по Україні понад 4 700 ракет. Внаслідок цього загинули тисячі людей.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розповів, що станом на 20 листопада росія вже випустила по Україні понад 4 700 ракет.

Про він сказав у зверненні до учасників Міжнародної організації Франкофонії.

«Понад 4 700 ракет застосувала росія. Сотні наших міст просто спалені. Тисячі людей загинули. Сотні тисяч силою депортовані в росію. Мільйони поїхали з України до інших країн, рятуючись від війни», – зазначив глава держави.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

Він підкреслив необхідність зупинити російську агресію. За його словами, повернути мир можливо лише у тому випадку, якщо кожен у світі буде розуміти, що ніхто не заслуговує жодного дня терору.

Нагадаємо, 15 листопада росія вдарила по всій території України 96 крилатими ракетами повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, «Калібр»), керованими авіаційними ракетами Х-59, а також ударними дронами Shahed-136/131, «Оріон», « Орлан-10». ППО збила 77 ракет і 12 дронів.

Також 17 листопада загарбники направили майже 20 ракет по Україні, а також безпілотники. Силами оборони та ППО було знищено 4 крилаті ракети Х-101, 5 безпілотників Shahed-136 та дві керовані авіаційні ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: