Українці готові терпіти матеріальні труднощі заради процвітання країни в майбутньому – опитування

Читать на русском

Більшість українців бачать країну через десять років процвітаючою та у складі ЄС. Задля цього вони готові терпіти матеріальні труднощі в середньостроковій перспективі.
life.pravda.com.ua

Більшість українців вважають, що за десять років Україна буде успішною країною у складі Євросоюзу. 96% опитаних готові терпіти матеріальні труднощі протягом 3-5 років, якщо в результаті Україна стане успішною країною та членом ЄС.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного 21-23 жовтня.

Так, згідно з опитуванням, 88% українців вважають, що через 10 років Україна буде успішною країною у складі ЄС. При цьому серед них 63% повністю поділяють такий погляд, а скоріше погоджуються – 26%. Оптимістично оцінюють майбутнє України представники різного віку та регіонів.

Тільки 5% респондентів мають песимістичні очікування щодо майбутнього країни.

Респондентів, які оптимістично бачать майбутнє України, запитували, чи готові вони терпіти матеріальні труднощі протягом 3-5 років для досягнення в майбутньому позитивного результату. 96% виявилися до цього готові.

«В українців є сформований позитивний образ майбутнього України. І що важливо, що ця мрія більшості – успішна Україна у сім’ї європейських народів – вважається цілком досяжною і вартою трагічних «інвестицій» сьогодення. Сьогоднішня стійкість – на фронті та у цивільному житті – трансформується у винагороду для себе та нащадків у майбутньому. Це допомагає «тримати стрій» та методично рухатися до реалізації мрії», – прокоментував результати заступник директора КМІС Антон Грущецький.

Нагадаємо, за даними іншого опитування, відсутність покарання для росії за її дії може розчарувати українців після війни більше, ніж бідність чи корупція.

Опитування групи «Рейтинг» зафіксувало рекордний рівень підтримки українцями членства в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: