Росіяни ведуть наступальні дії на двох напрямках – зведення Генштабу

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки росіян в районах населених пунктів Бахмут, Білогорівка, Курдюмівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське, Підгородне, Спірне, Стельмахівка та Яковлівка Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах російські війська намагаються вести наступальні дії. За добу ЗСУ відбили атаки в районах населених пунктів Бахмут, Білогорівка, Курдюмівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське, Підгородне, Спірне, Стельмахівка та Яковлівка Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу вранці 21 листопада.

Минулої доби ворог завдав 2 ракетних ударів і здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

  • На Слобожанському напрямку у прикордонних районах Бєлгородської області певними підрозділами противник продовжує виконувати завдання щодо прикриття російсько-українського кордону, проведення демонстраційних та провокаційних дій.

  • На Куп'янському та Лиманському напрямках окупанти ведуть оборону на раніше зайнятих рубежах.

  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах супротивник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде оборону.

– На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів.

У Генштабі розповіли, що у Любимівці в окупованій частині Херсонської області окупанти під виглядом пошуку диверсійно-розвідувальних груп незаконно проникають у приватні будинки та грабують майно місцевих мешканців. А в Луганській області триває примусове переселення мешканців: зокрема, до Луганська примусово переміщено мешканців Біловодська.

Підтверджено ураження колони російських окупаційних військ у районі населеного пункту Сиротине Луганської області. Інформація про втрати уточнюється.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала ворогові 6 ударів: 3 по районах зосередження окупантів і 3 – по позиціях його зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони за поточну добу вразили 2 пункти управління, склад боєприпасів, 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 інші важливі об'єкти противника.

Нагадаємо, на думку аналітиків, росія найближчими тижнями може залучити на війну проти України додаткові мобілізовані сили.

На Луганщині українські захисники звільнили від окупантів 12 населених пунктів. У чому складність звільнення області, розповіли у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: