Кремлівські «еліти» чекають на поразку у війні після втечі рф з Херсона – ЗМІ

Читать на русском
У кремлі та регіонах сприймають ситуацію по-різному; у путіна марить майбутніми перемогами, тоді як в регіонах з'являється відчуття того, що війна вже програна
Ілюстративне фотоt.me/jurnko

Втеча російських окупантів з Херсона призвела кремлівські та російські еліти до зневіри - там вважають, що війна фактично вже програна. Сам факт того, що війська рф втекли з Херсона, який з такою помпою «приєднували» до росії, став дуже болючою подією для них.

Про це повідомляє російське видання «Медуза» з посиланням на джерела, які близькі до адміністрації президента та уряду рф.

Втеча з Херсону є публічним визнанням проблем військ рф – британська розвідкаВідступ окупантів з Херсону є публічним визнанням військовими труднощів, з якими вони зіткнулися на західному березі Дніпра.

«Прийшло розуміння - справжню війну ми програли. Люди починають думати про те, як жити далі, яке місце в майбутньому хотіли б зайняти, яку ставку зробити, на чому грати. Будуть реваншистські настрої. З іншого - буде запит на нормалізацію та стабілізацію» - сказало виданню джерело з довірених людей бізнесмена, близького безпосередньо до володимира путіна.

Втім, зазначає видання, політичний блок адміністрації путіна налаштований більш оптимістично. Там роблять ставки на кілька подій:

  • енергетична криза в Європі, яка зруйнує підтримку України;
  • різка зміна політичної ситуації в Україні та відставка Володимира Зеленського;
  • підвищення боєздатності російської армії протягом декількох місяців завдяки мобілізації.

Рф провалила всі цілі у війні та зазнає поразки – МілліМарк Міллі заявив, що росія провалила всі цілі у війні проти України та зазнає поразки на оперативному та тактичному рівні.

При цьому у путіна вважають, що втеча армії рф ніяк не позначилася на настрої більшості росіян; люди охоче вірять офіційній пропаганді, що підтверджують дані соціологічних опитувань. А ось джерела видання серед регіональних політиків і бізнесу відверто не вірять в перемогу рф у війні та вважають, що виправити ситуацію вже неможливо.

«Те, що трапилося в Херсоні сприймається як ганьба та наслідок бардаку в державі, начебто і підозрювали про нього, але не до такої міри» - сказав виданню регіональний чиновник. Інший додав, що ця війна стає для російського народу чужою.

Також російські чиновники стурбовані тим, що на тлі військових поразок кремль стає все більш закритим. Проте, ніяких дій проти путіна ніхто робити не має наміру.

«Нас ні в що не присвячують, багато дізнаємося з новин, причому українських і західних. Виглядає так, що постійно йдемо на поступки та ще намагаємося це приховати та заховати... Просто хочеться, щоб все це швидше закінчилося» - резюмував ситуацію виданню ще один співрозмовник.

Нагадаємо, ЗСУ офіційно деокупували Херсон 11 листопада. Операція зі звільнення Херсона почалася у вересні.

У ISW вважають, що втеча росіян з Херсона підірвала довіру до путіна і створило розкол в кремлі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: