У ЗСУ розповіли про ситуацію на Луганщині: «12 населених пунктів вже під українським прапором»

Читать на русском
Російські окупанти зазнають поразки у Луганській області. У 12 населених пунктах ЗСУ вже встановили український прапор.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Українські захисники визволили від російських загарбників 12 населених пунктів у Луганській області.

Про це розповів спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону.

За його словами, після провалу стратегічних планів росія хоче хоч десь здобути перемогу на тактичному рівні. Зокрема, знову вийти на адмінкордон Луганської області.

На сході зафіксували майже 400 ворожих обстрілів з початку дня – ЗеленськийВолодимир Зеленський заявив, що на сході російські окупанти протягом дня здійснили майже 400 обстрілів. Також він розповів, що енергетики цілодобово займаються відновлювальними роботами.

«Оскільки впродовж усієї війни та навіть раніше одним із наративів російської пропаганди звучало «звільнення народу Донбасу», невідомого нікому раніше, то зрозуміло, що вони хочуть вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей. І, отже, якби вони вийшли на ці кордони, вони б і далі захотіли захопити повністю Запорізьку область», – пояснив Череватий.

Він підкреслив, що окупанти мають великі сили на східному фронті, але понад 4 місяці не можуть прорвати оборону у Бахмуті та Авдіївці. Однак це вимагає зосередження зусиль українських військових.

«Більше того, в Луганській області ворог вже зазнає поразку. Вже 12 населених пунктів під українським прапором. І багато в чому там ініціатива за нами», – додав він.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що ЗСУ просуваються вперед на Луганщині, але кожен метр дається досить тяжко.

Також Череватий заявляв, що операція зі звільнення Луганської області не буде швидкою. Окупанти на цьому напрямку давно укріпилися за рахунок бойовиків так званої «ЛНР» та сил, які раніше перебували у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: