Ердоган провів телефонну розмову з путіним: про що йшла мова

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган сьогодні провів телефонну розмову з російським лідером володимиром путіним.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган сьогодні провів телефонну розмову з російським лідером володимиром путіним.

Про це повідомляє агентство Анадолу з посиланням на Управління зв'язків Адміністрації президента Туреччини.

Ердоган хоче знову поговорити з Зеленським про «діалог з рф»Реджеп Ердоган планує найближчими днями зателефонувати до Володимира Зеленського, щоб дізнатися його позицію щодо мирних переговорів з росією.

Як повідомляється, лідери двох країн обговорили двосторонні відносини та регіональні процеси з акцентом на «зернову угоду». Ердоган подякував путіну за «конструктивну позицію у питанні продовження цієї угоди на 120 днів».

Президент Туреччини також заявив, що продовження російсько-української війни підвищить ризики, і тому необхідно відновити дипломатичні переговори.

За словами Ердогана, контакти голів російської та американської розвідок у Туреччині «грають ключову роль у запобіганні неконтрольованій ескалації на місцях».

Як зазначається, з приводу пропозиції путіна щодо створення газового хаба в Туреччині Ердоган зазначив, що команди проведуть необхідні технічні, юридичні та комерційні оцінки для якнайшвидшого досягнення спільних цілей.

У свою чергу спікер кремля Дмитро Пєсков додав, що у президента росії сьогодні запланована ще одна телефонна розмова, але не став уточнювати, з ким, пише російський Інтерфакс.

Нагадаємо, у жовтні Ердоган заявив, що помітив «пом'якшення позиції» путіна у питанні щодо України.

На початку листопада Зеленський провів переговори з Ердоганом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: