У росії взимку можуть оголосити другу хвилю мобілізації – ЗМІ

Читать на русском
У росії вже цієї зими може початися друга хвиля мобілізації, підготовка до нового етапу вже триває.

У росії після закінчення осіннього призову може початися друга хвиля мобілізації.

Про це повідомляє російське видання «Верстка» з посиланням на джерела.

Формально в росії оголосили про завершення мобілізації, але відповідний указ володимира путіна так і не з'явився.

«Якщо мобілізація продовжиться – а як я розумію, вона повинна продовжитися – президенту не доведеться видавати новий указ, обійдемося наказом Міноборони», – заявило джерело в Раді федерації. За словами співрозмовників видання у різних органах влади та держкомпаніях, у країні вже йде підготовка до нового етапу. Він може розпочатися після закінчення осіннього призову – 31 грудня.

На продовження мобілізації, пише видання, вказують конкретні ознаки. Наприклад, у мерії Москви не було розпущено спеціально створену команду фахівців, які допомагали військкоматам розбиратися з випадками незаконного призову. Крім того, в рф продовжується робота над ліквідацією помилок військкоматів та їх модернізацією.

Джерела, близькі до адміністрації президента, сказали, що плани щодо додаткового набору людей для відправки на війну проти України лише «заморожені». «Давайте так: я не знаю точних термінів, але нова мобілізація в росії може початися скоро, можливо, вже взимку», – уточнив один із них.

Джерело в керівництві московської мерії не змогло назвати терміни початку нового етапу мобілізації, але розповіло, що плани про її продовження у влади є.

Нагадаємо, 31 жовтня у міністерстві оборони росії заявили про завершення мобілізації.

За офіційними даними, на війну проти України вже відправлено 82 тисячі мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: