Мобілізованим росіянам видали зброю та шоломи зразка Другої світової війни

Читать на русском
Мобілізованим російським військовим видають спорядження зразків Другої світової війни, проте і воно часто перебуває в неробочому стані.
Getty Images

Мобілізованим російським військовим видають спорядження зразків Другої світової війни, проте і воно часто перебуває в неробочому стані.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ, що опубліковане у Facebook.

Стало відомо, що російським підрозділам, які проходять підготовку в районі міста Барановичі Брестської області, видали застарілу зброю. Зокрема, окупанти отримали автомати та металеві шоломи зразка Другої світової війни. Тоді як засоби захисту сягають періоду 60-70 років минулого сторіччя. Та частина стрілецької зброї, а саме автоматів АК-74, перебувають у неробочому стані.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

Крім цього стало відомо, що в окупантів, які проходять підготовку в Курській та Брянській областях, суттєво погіршується морально-психологічний стан. Все тому, що реальність значно відрізняється від картинки російської пропаганди.

Раніше повідомляли, що у росії немає можливостей для навчання великої кількості мобілізованих, яких потім відправляють на війну в Україні.

Також відомо, що формально в рф оголосили про завершення мобілізації, але відповідний указ володимира путіна так і не з'явився. Після закінчення осіннього призову в країні може початися друга хвиля мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: