Генпрокурор повідомив, скільки загиблих виявили на деокупованих територіях України

Читать на русском
У цих областях виявлені понад 20 місць, де незаконно утримувались та були закатовані українські громадяни.

За останні два місяці на деокупованих територіях Харківської, Донецької та Херсонської областей виявлено понад 700 тіл вбитих та загиблих осіб українців.

Про це генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив в ефірі національного телемарафону.

«За два останні місяці на деокупованих територіях Харківщини, Херсонщини та Донеччини виявлено понад 700 тіл. Майже 90% з них - цивільні», - сказав Костін.

Катівня в Куп'янську: в камерах окупанти утримували по 400 осіб, замість 140 – СБУПравоохоронці розслідують факти незаконного утримання людей у ​​катівні в Куп'янську - у камерах, розрахованих на 140 осіб, утримували по 400 чоловік.

Згідно з його словами, у цих областях виявлені понад 20 місць, де незаконно утримувались та були закатовані українські громадяни. Найбільше злочинів проти цивільних та катівень було зафіксовано у Харківській області.

Костін додав, що на нещодавно звільненій території Херсонської області прокуратура тільки розпочала роботу з виявлення злочинів, скоєних російськими загарбниками проти цивільних.

Нагадаємо, раніше у деокупованих населених пунктах Харківської, Донецької та Херсонської областей було виявлено 868 тіл цивільних осіб, загиблих під час російської окупації.

В середу, 26 жовтня, правоохоронці приступили до ексгумації масового поховання українських військових в Харківській області. Всього на деокупованій території Харківської області вже ексгумували понад 700 тіл загиблих.

Група Управління ООН зі спостереження за дотриманням прав людини відправиться в Ізюм і його околиці якомога швидше. Вона розслідуватиме випадку російських воєнних злочинів на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: