Поліція завершила ексгумацію на місці масового поховання в Лимані

Читать на русском
Поліція завершила ексгумацію на місці найбільшого масового поховання у звільненому Лимані Донецької області. Було вилучено тіла 111 цивільних та 35 бійців ЗСУ.

Поліція завершила ексгумацію на місці найбільшого масового поховання у звільненому Лимані Донецької області. Було вилучено тіла 111 цивільних та 35 бійців ЗСУ.

Як повідомляє пресслужба відділу комунікації поліції Донецької області.

«Поліцейські завершили слідчі дії на цвинтарі в Лимані, де після звільнення від російського агресора було виявлено два масові поховання. На одній локації були поховані цивільні, в іншій – українські захисники. Убитих закопували у траншеях, частина могил – безіменні. Внаслідок масштабної роботи, яка тривала понад два тижні, слідчі вилучили тіла 146 осіб», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, у Лимані виявлено 25 стихійних поховань, там працюють слідчо-оперативні групи. Загалом у звільнених населених пунктах області таких поховань виявлено вже 58. Поліція щодня отримує від мешканців нові повідомлення про похованих людей. Однак до частини з цих могил через активні бойові дії доступу поки що немає.

Наразі на звільнених територіях північної Донеччини ексгумовано 166 тіл, серед них п'ятеро дітей. Серед ексгумованих цивільних осіб 85 – чоловіки, 66 – жінки, 5 дітей, стать ще 10 осіб не встановлено.

У поліції зазначили, що попереду найскладніше - встановити особу та причини смерті кожного загиблого. За попередніми даними, люди загинули від мінно-вибухових та осколкових поранень внаслідок російських обстрілів, а також через природні причини. Є тіла із ознаками насильницької смерті. Кількість осіб, страчених російськими солдатами, буде оприлюднено після закінчення всіх експертиз.

Поліція Донеччини звертається до родичів осіб, які загинули під час захоплення росіянами Лиманської громади, здати біологічні зразки для ДНК-експертизи. Це можна зробити у найближчому відділенні поліції.

Нагадаємо, що 23 вересня в Ізюмі завершили ексгумацію тіл. А 9 жовтня поліція ексгумувала перші тіла на місці масового поховання у Лимані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: