Стало відомо, скільки жителів Харківщини загинули під час окупації

Читать на русском
У Харківській області ексгумували тіла понад 700 загиблих під час російської окупації. Однак ідентифікувати вдалося не всіх.
Ілюстративне фотоФото – t.me/synegubov

На деокупованій території Харківської області вже ексгумували понад 700 тіл загиблих.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону.

За його словами, станом на 29 жовтня виявлено 765 загиблих під час окупації на Харківщині. Лише тіла 453 людей не вдалося ідентифікувати.

Поліція завершила ексгумацію на місці масового поховання в ЛиманіПоліція завершила ексгумацію на місці найбільшого масового поховання у звільненому Лимані Донецької області. Було вилучено тіла 111 цивільних та 35 бійців ЗСУ.

Міністр зазначив, що встановити візуально особу людини вдається не завжди. Крім того, швидко ідентифікувати через спеціальне дослідження неможливо, адже черга на ДНК-експертизу здебільшого триває близько 3 місяців.

Також він підкреслив, що російські загарбники під час відступу почали вдвічі щільніше мінувати території, ніж це було на Київщині або Чернігівщині.

«Якщо раніше ми могли говорити про розмінування на Луганщині, Донеччині, то, на жаль, наразі ми змушені говорити про це фактично на більшій частині території нашої держави. Дійсно, заміновано фактично все», – наголосив Монастирський.

Нагадаємо, в Ізюмі Харківської області завершилася ексгумація тіл на місці масового поховання. Вона тривала 16–23 вересня.

У середу, 26 жовтня, правоохоронці розпочали ексгумацію масового поховання українських військових у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: