У поліції назвали кількість тіл мирних жителів, знайдених в деокупованих населених пунктах

Читать на русском
Наразі забезпечуються стабілізаційні заходи у 375 населених пунктах, які були деокуповані у трьох регіонах України
Ілюстративне фотоnpu.gov.ua

У деокупованих населених пунктах Харківської, Донецької та Херсонської областей виявлено 868 тіл цивільних осіб, загиблих під час російської окупації.

Про це повідомив начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв на брифінгу 3 листопада.

Катівня в Куп'янську: в камерах окупанти утримували по 400 осіб, замість 140 – СБУПравоохоронці розслідують факти незаконного утримання людей у ​​катівні в Куп'янську - у камерах, розрахованих на 140 осіб, утримували по 400 чоловік.

«З початку деокупаційних заходів поліцією в Донецькій, Харківській та херсонських областях виявлено тіла 868 цивільних осіб, з них 24 дитини. Тільки за минулу добу в зазначених регіонах виявлено тіла 14 осіб, що є черговим підтвердженням того, що росія здійснює фактично геноцид українського народу» - зазначив він.

Наразі забезпечуються стабілізаційні заходи у 375 населених пунктах, які були деокуповані - 43 у Донецькій області, 244 у Харківській області та 88 у Херсонській області. Орієнтовно на цих територіях проживає близько 86 тисяч осіб.

Нагадаємо, в середу, 26 жовтня, правоохоронці приступили до ексгумації масового поховання українських військових в Харківській області. Всього на деокупованій території Харківської області вже ексгумували понад 700 тіл загиблих.

Група Управління ООН зі спостереження за дотриманням прав людини відправиться в Ізюм і його околиці якомога швидше. Вона розслідуватиме випадку російських воєнних злочинів на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: