На Харківщині розпочалася ексгумація масового поховання військових

Читать на русском
У середу, 26 жовтня, правоохоронці розпочали ексгумацію масового поховання українських військових у Харківській області.

У середу, 26 жовтня, правоохоронці розпочали ексгумацію масового поховання українських військових у Харківській області.

Про це йдеться у повідомленні голови ГУНП у Харківській області Володимира Тимошка.

«Вони загинули у квітні під час відступу. За свідченнями місцевих жителів, росіяни збирали тіла у дві вантажівки. На цвинтарі скинули в яму. Насипом. Як дрова», - йдеться у повідомленні.

Поліція ексгумувала перші тіла на місці масового поховання в Лимані – МВСЯк зазначає поліція, цивільних поховано в одиночних могилах, а військових – у траншеї завдовжки 40 метрів.

За словами поліцейського, окупанти не зробили жодної позначки, проте вже на Великдень місцеві жителі самостійно поставили хрести та доглядали могилу як могли.

«Сьогодні через зливу поліція змогла вилучити лише три тіла. Загалом там перебуває близько 17 військовослужбовців. Слідчі дії продовжаться кілька днів», - пояснив Тимошко.

Він додав, що правоохоронці обов'язково встановлять імена захисників та обов'язково поховають їх по-людськи.

Нагадаємо, правоохоронці виявили у звільненому Ізюмі секретну документацію росіян - бойове розпорядження на вторгнення в Україну та карту з маршрутом руху.

Зазначимо також, що 23 вересня в Ізюмі завершили ексгумацію тіл. А 9 жовтня поліція ексгумувала перші тіла на місці масового поховання у Лимані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: