У кремлі заявили, що б'ють по об'єктах інфраструктури, бо «Україна не хоче виходити на переговори»

Читать на русском
У кремлі заявили, що перебої з енергопостачанням в Україні після російських обстрілів – це наслідки дій влади, які нібито відмовляються від переговорів з рф.

Росія завдає ракетних ударів по об'єктах інфраструктури України, які нібито мають відношення до її військового потенціалу. А проблеми з енергопостачанням в Україні – це «наслідки дій влади, які відмовляються від переговорів».

Таку заяву зробив прессекретар путіна Дмитро Пєсков.

«Йдеться про ті об'єкти інфраструктури, які прямо чи опосередковано стосуються військового потенціалу України та українського режиму», – сказав він.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

«Небажання української сторони вирішувати проблему, виходити на переговори, більше того, дії української сторони щодо відмови від узгоджених розуміння тексту тощо, ось це всі наслідки, і про це теж треба говорити», – так він прокоментував перебої з енергопостачанням в Україні після російських обстрілів.

Крім того, у кремлі відповіли на пропозицію президент України Володимира Зеленського вести переговори про закінчення війни у публічній площині – очікувано, такий варіант не сподобався.

«Важко собі уявити взагалі публічні переговори. Публічних переговорів немає. Тим більше, публічні переговори в такій сфері. Але однозначно одне: українська сторона не хоче жодних переговорів, спеціальна військова операція продовжується, її цілі мають бути досягнуті», – сказав представник путіна.

Нагадаємо, на саміті G20 президент Володимир Зеленський представив десять умов України для миру з росією.

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров назвав умови «нереалістичними та неадекватними».

Протягом цього тижня росія завдала майже 150 ракетних ударів та направила 26 іранських дронів по території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: