«Нереалістичні та неадекватні»: Лавров висловився щодо умов Зеленського для миру з рф

Читать на русском
Лавров звинуватив Україну в небажанні вести переговори з росією про закінчення війни і назвав умови для миру, що висунув Зеленський, нереалістичними.
скріншот з відео

Глава МЗС рф Сергій Лавров прокоментував пропозиції України для встановлення миру з росією, які озвучив президент Володимир Зеленський під час виступу на саміті G20.

Лаврова процитували низка російських ЗМІ.

Зеленський на саміті G20 назвав десять умов для встановлення миру з росієюВолодимир Зеленський на саміті G20 представив українську формулу миру із росією з десяти пунктів.

За його словами, москва не відмовляється від мирних переговорів, але українська сторона висунула «нереалістичні вимоги» для завершення війни.

«Усі проблеми перебувають на українській стороні, яка відмовляється від будь-яких переговорів. І висуває умови, які явно нереалістичні та неадекватні цій ситуації», – заявив Лавров.

Він також заявив, що росія нібито «багаторазово вустами президента підтверджувала, що не відмовляється від переговорів», а нібито відмовляється Україна, яка навіть законодавчо закріпила, що не вестиме переговори з нинішнім президентом володимиром путіним.

Глава російського МЗС також заявив, що чим довше Україна відмовлятиметься від переговорів, «тим важче буде домовлятися».

«З виступу Зеленського на G20 випливає висновок, що жодних порад Заходу про переговори з росією він не слухає. Зеленський здійснює русофобську політику. Росія хоче побачити конкретні свідчення, що Захід зацікавлений у дисциплінуванні Зеленського», - додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив на відкритті саміту G20 в Індонезії. Під час виступу Зеленський назвав десять пропозицій України щодо встановлення миру з росією.

Зеленський вже не раз наголошував, що говорити про закінчення війни можна лише після повернення всіх окупованих росією територій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: