У Міноборони розповіли деталі дев'ятого пакету фінансової допомоги Україні від Швеції

Читать на русском
При цьому, згідно зі словами керівника Міноборони, пакет гуманітарної допомоги на суму 760 мільйонів шведських крон призначений допомогти українцям пережити зиму.
Ілюстративне фотоkanaldom.tv

Дев'ятий пакет фінансової допомоги від Швеції для України становить 3 мільярди шведських крон. Він за обсягом є більшим, ніж попередні 8 пакетів разом узяті.

Про це міністр оборони Олексій Резніков повідомляє на сторінці у Твіттері.

«9-ий пакет допомоги Швеції у сфері безпеки для України становить 3 мільярди шведських крон (це більше, ніж попередні 8 пакетів разом узяті). Він включає системи протиповітряної оборони, транспортні засоби, боєприпаси та спорядження для наших солдатів», - зазначає керівник Міноборони.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

При цьому, згідно з його словами, відповідний пакет гуманітарної допомоги на суму 760 мільйонів шведських крон призначений допомогти українцям пережити зиму.

«З цієї суми 560 млн шведських крон призначено для України, решта – для Молдови. Дякую шведському народу та уряду за неоціненну підтримку», - зазначив Резніков.

Нагадаємо, напередодні парламент Швеції надав повноваження уряду передати Україні новий пакет допомоги на суму близько 300 мільйонів доларів.

Раніше Шмигаль повідомив, коли Україна може отримати обіцяні 3 млрд від ЄС.

Також нагадаємо, що під час візиту до Києва у суботу, 19 листопада, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть системи протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: