Швеція надасть рекордний пакет військової та гуманітарної допомоги Україні

Читать на русском
Уряд Швеції 16 листопада представив зимовий пакет допомоги Україні 720 мільйонів шведських крон (60 млн доларів), який складається з трьох частин.

Уряд Швеції 16 листопада представив зимовий пакет допомоги Україні 720 мільйонів шведських крон ($60 млн), який складається з трьох частин: гуманітарна, військова та політична підтримка по лінії ЄС.

Про це заявив прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон у середу.

Україна хотіла б отримати від Швеції гаубиці Archer та ЗРК – КулебаУкраїна хотіла б отримати від Швеції гаубиці Archer, зенітно-ракетні комплекси RBS-70 та більше снарядів, заявили у МЗС.

«Ми зараз направляємо в Україну рекордний пакет підтримки як гуманітарної, так і військової. Захист свободи України — найважливіше зовнішньополітичне завдання нашого часу», – сказав він.

Як повідомляється на сайті шведського уряду, пакет військової допомоги буде більшим, ніж усі попередні вісім пакетів разом узятих, а гуманітарний пакет буде найбільшим із відправлених досі.

Планується, що новий пакет військового забезпечення міститиме комплекс озброєння для ППО, боєприпаси, всюдиходи, спорядження, включаючи зимове, приціли, намети та сітки.

Нагадаємо, у липні Швеція надала понад 577 млн ​​крон на допомогу ВCУ.

У серпні Швеція надала Україні новий пакет військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: