Швеція оголосила про новий пакет допомоги Україні на 300 млн доларів

Читать на русском
Парламент Швеції надав повноваження уряду передати Україні новий пакет допомоги на суму близько 300 мільйонів доларів.
Ілюстративне фотоФото – Shutterstock

Парламент Швеції погодив новий пакет допомоги для України на суму понад 3 мільярди шведських крон (майже 300 мільйонів доларів – ред.).

Про це повідомляє офіційне веб-представництво парламенту Sveriges Riksdag.

Відомо, що відповідну пропозицію висунув фінансовий комітет. Тепер парламент надав повноваження уряду передати Україні оборонну техніку та спорядження.

У Франції пообіцяли передати Україні 6 гаубиць CaesarФранція має передати Україні ще 6 гаубиць Caesar. Їх планують відправити вже найближчими тижнями.

Зокрема, до пакету допомоги увійдуть системи протиповітряної оборони, включно з боєприпасами, а також броньована техніка, прицільні пристрої. Крім того, передадуть індивідуальне спорядження – зимові комплекти, намети та маскувальні сітки.

«Це більший пакет військової підтримки, ніж усі вісім попередніх партій, разом узятих. Це найбільша робота, яку ми зробили, і ми точно дотримуємося українського списку пріоритетів у тому, що, на їхню думку, їм потрібно прямо зараз», – зазначив прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон.

Крім того, міністр оборони Пол Йонсон додав, що пакет військової техніки включає необхідне для України спорядження. За його словами, воно допоможе українцям вистояти перед натиском російських ракет в останні тижні.

Нагадаємо, уряд Швеції 16 листопада представив зимовий пакет допомоги Україні 720 мільйонів шведських крон ($60 млн), який складається з трьох частин: гуманітарна, військова та політична підтримка по лінії ЄС.

Також Канада надасть Україні додаткову військову допомогу у розмірі 500 млн. канадських доларів (понад 375 млн. доларів) для боротьби з російською агресією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: