НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Волинцю

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру чинному члену українського парламенту, майно якого раніше хотіли конфіскувати.
Михайло Волинець

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у недостовірному декларуванні народному депутату від фракції «Батьківщина» Михайлу Волинцю.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У самому повідомленні не вказується прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Волинця.

«17 листопада 2022 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації за 2020 рік, які відрізняються від достовірних даних на 1,7 млн грн. Дії нардепа кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021)», – інформує прокуратура.

Як зазначає САП, у декларації за 2020 рік нардеп Волинець не вказав два автомобіля, якими він користувався та які на праві власності належать його близьким родичам, а також дохід його цивільної дружини у сумі майже 95 тисяч грн. Загалом сума незадекларованого майна більш ніж у 786 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію активу нардепа Волинця. Як там повідомили, прокурорами за сприяння Державного бюро розслідувань та з урахуванням повідомленої раніше у ЗМІ інформації зроблено висновок, що нардеп у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього з'явилося близько 3 млн грн. Саме такої суми йому не вистачало для купівлі, зважаючи на розмір законних доходів депутата. Проте ВАКС відмовився конфіскувати майно нардепа. Це рішення без змін залишила Апеляційна палата ВАКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: