НАБУ оголосило в розшук екснардепа від БПП Грановського

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про оголошення у національний розшук колишнього члена українського парламенту від БПП.
Рлександр Грановський

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського. Його підозрюють в організації завдання 93,3 млн грн шкоди Одеському припортовому заводу.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні № 52016000000000380 від 20.10.2016, якого вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн шкоди АТ «Одеський припортовий завод» (99,57% належать державі). Грановський Олександр Михайлович, 25.12.1979 року народження, підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом особам у нанесенні 93,3 млн грн шкоди ОПЗ. Серед підозрюваних є колишня помічниця народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського, колишня член правління ОПЗ Ольга Ткаченко. Її оголосили в розшук як і власника Newscope Estates Limited Павла Чумака. 21 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру й екснардепу Грановському, проте заочно.

Слідство встановило, що екснардеп Грановський через свою помічницю Ткаченко організував схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових. В подальшому ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям із реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям ОПЗ.

Схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року. До її реалізації були залучені посадовці ОПЗ. Внаслідок таких протиправних дій ОПЗ недоотримав дохід у близько 93,3 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: