Антикорупційний суд не конфіскував квартиру нардепа Волинця

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив розгляд справи за позовом прокурора САП до народного депутата щодо його нової квартири.

Вищий антикорупційний суд відмовився конфіскувати квартиру на Печерську народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця, про що просила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у рамках цивільної конфіскації.

Таке рішення 21 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні позову держави Україна в особі прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора Семака до Волинця Михайла Яковлевича про визнання необґрунтованим активів та його стягнення в дохід держави, а саме квартири, що належить на праві власності Волинцю – відмовити», – оголосила рішення суддя Катерина Широка.

Наразі судді оголосили лише коротку частину рішення. Повне рішення буде оголошено 1 листопада. Водночас вказане рішення підлягає оскарженню протягом 30 днів до апеляційної палати ВАКС.

Раніше суд призначив до розгляду позов щодо квартири нардепа Волинця.

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію активу нардепа Волинця. Як там повідомили, прокурорами за сприяння Державного бюро розслідувань та з урахуванням повідомленої раніше у ЗМІ інформації зроблено висновок, що нардеп у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього з'явилося близько 3 млн грн. Саме такої суми йому не вистачало для купівлі, зважаючи на розмір законних доходів депутата.

Як пояснюють у прокуратурі, в разі доведення прокурором такої різниці відповідач у змагальному процесі в порядку цивільного судочинства муситиме довести законність походження коштів, використаних для придбання квартири, інакше її може бути стягнуто в дохід держави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: