Апеляція ВАКС не захотіла конфіскувати квартиру нардепа Волинця

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу антикорупційного прокурора на рішення про відмову конфіскувати майно депутата.
Михайло Волинець

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася конфіскувати в дохід держави квартиру народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця.

Таке рішення 18 лютого ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – залишити без задоволення, а рішення Вищого антикорупційного суду від 21 жовтня 2021 року про відмову у задоволенні позову до Михайла Волинця про визнання необґрунтованими активів і стягнення їх у дохід держави – без змін», – оголосила суддя Чорненька.

Рішення ухвалила колегія суддів у складі Даніїли Чорненької (головуюча), Інни Калугіної та Миколи Глотова. Водночас суддя Глотов висловив окрему думку, яка буде оприлюднена пізніше.

Як відомо, колегія суддів ВАКС відмовилася стягувати в дохід держави та визнати необґрунтованим активом квартиру нардепа Волинця. Тому САП подала апеляційну скаргу.

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію активу нардепа Волинця. Як там повідомили, прокурорами за сприяння Державного бюро розслідувань та з урахуванням повідомленої раніше у ЗМІ інформації зроблено висновок, що нардеп у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього з'явилося близько 3 млн грн. Саме такої суми йому не вистачало для купівлі, зважаючи на розмір законних доходів депутата.

Як пояснюють у прокуратурі, в разі доведення прокурором такої різниці відповідач у змагальному процесі в порядку цивільного судочинства муситиме довести законність походження коштів, використаних для придбання квартири, інакше її може бути стягнуто в дохід держави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: