САП подала ще один позов про конфіскацію активу нардепа

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала черговий позов про визнання необґрунтованим активу члена українського парламенту.
Михайло Волинець

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала черговий позов про цивільну конфіскацію активу ще одного народного депутата, який необґрунтовано придбав квартиру вартістю понад 7 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«28 травня САП звернулась до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованим активом квартири вартістю понад 7 млн грн, що належить народному депутату України, та стягнення її в дохід держави», – інформує прокуратура.

Як повідомляють у САП, прокурорами за сприяння Державного бюро розслідувань та з урахуванням повідомленої раніше у ЗМІ інформації зроблено висновок, що нардеп у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього з'явилося близько 3 млн грн. Саме такої суми йому не вистачало для купівлі, зважаючи на розмір законних доходів депутата. Як пояснюють у прокуратурі, в разі доведення прокурором такої різниці відповідач у змагальному процесі в порядку цивільного судочинства муситиме довести законність походження коштів, використаних для придбання квартири, інакше її може бути стягнуто в дохід держави.

За даними «Слово і діло», йдеться про нардепа Михайла Волинця. Раніше журналісти програми «Схеми» повідомили, що Волинець не вказав у декларації за 2020 рік джерело походження майже 3 млн грн на купівлю квартири у Печерському районі Києва. Сам депутат пояснив журналістам, що грошима допомогла «жінка, з якою він проживає», але Волинець не згадує про неї в декларації, бо вважає «необов'язковим».

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію понад 1,2 млн грн нардепа Іллі Киви, які він нібито заробив від здачі в оренду жомової ями. Сам Кива вважає дохід законним.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: