У Генштабі розповіли, куди рф може перекинути війська після виходу з Херсонщини

Читать на русском
Російські окупанти хочуть встановити контроль над Донецькою областю, і можуть направити частину своєї армії на цей напрямок.

Російські окупанти хочуть встановити контроль над Донецькою областю, і можуть направити частину своєї армії на цей напрямок. Також росіяни можуть нарощувати свої сили на Запорізькому та Луганському напрямах.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексій Громов на брифінгу у четвер, 17 листопада.

Втеча з Херсону є публічним визнанням проблем військ рф – британська розвідкаВідступ окупантів з Херсону є публічним визнанням військовими труднощів, з якими вони зіткнулися на західному березі Дніпра.

«Противник після відступу з правобережжя Херсонської області відновлює свої війська, боєздатність та перекидає боєздатні підрозділи на інші напрямки. Але ми також вживаємо відповідних заходів. Для противника насамперед важливим є встановлення контролю над Донецькою областю. Також ми не виключаємо, що противник може наростити свої зусилля на Запорізькому та Луганському напрямках. Якщо брати далі його амбітні плани, він може спробувати провести наступальні дії як з території Білорусі, так і через території, наприклад, Чернігівської та Сумської областей. Але це вже було в нашій історії і ми гідно давали відсіч», – сказав Громов.

Нагадаємо, ЗСУ офіційно деокупували Херсон 11 листопада. Операція зі звільнення Херсона розпочалася у вересні.

В ISW вважають, що втеча росіян із Херсона підірвала довіру до путіна і створила розкол у кремлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: