На найвищій точці Херсону встановили новий флагшток з українським прапором – ОПУ

Читать на русском
Прапор України у визволеному Херсоні російські окупанти зможуть бачити з лівого берега Дніпра.
Прапор у Херсоні. Ілюстративне фото

У понеділок, 14 листопада, на найвищій точці Херсону встановили новий флагшток. Прапор України у визволеному Херсоні російські окупанти зможуть бачити з лівого берега Дніпра.

Про це заступник Керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляє у Телеграмі.

Згідно з його словами, новий флагшток якраз планували встановити на весну 2022 року. Зробили спеціальний фундамент на найвищій точці Херсону. Щоб було видно навіть з лівого берега.

Херсонці сховали флагшток на виробництві та він пережив увесь період російської окупації.

«Пам‘ятаєте у 2021 у нас стався не дуже гарний випадок, коли впав флагшток у Херсоні під час його встановлення? Звісно відразу замовили новий. І якраз планували його встановити на…. весну 2022. Зробили спеціальний фундамент на найвищій точці Херсону. Щоб було видно навіть з лівого берега. Лютий 2022, війна, окупація міста. Так от. Хлопці сховали флагшток на виробництві. І він пережив усю окупацію! І сьогодні рано вранці ми встановили його. Встановили в українському Херсоні. І підняли український прапор», - йдеться у повідомленні Тимошенка.

Нагадаємо, що під час візиту президента Володимира Зеленського до деокупованого Херсона у понеділок, 14 листопада, відбулася офіційна церемонія підняття українського прапора.

11 листопада бійці ЗСУ зайшли до Херсона. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року.

Водночас, видання NYT зазначає, що відступ із Херсона є серйозним поворотом у війні в Україні та однією з найзначніших невдач росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: