Зеленський у Херсоні: у звільненому місті підняли український прапор

Читать на русском
У звільненому Херсоні у присутності президента Володимира Зеленського відбулася церемонія підняття прапора України.
Фото: Reuters

Під час візиту президента Володимира Зеленського до деокупованого Херсона відбулася офіційна церемонія підняття українського прапора.

Відео опублікував заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко.

Також у Херсоні Зеленський нагородив українських військових.

На запитання журналіста, чому Зеленський вирішив зараз приїхати до Херсона, він відповів: «Важливо бути тут. Усі ризикують: військові ризикують щодня, журналісти ризикують. Ми говоримо про Херсон. Мені здається, треба бути тут та підтримати херсонців тут».

Президент також спитали, куди українські військові можуть наступати далі. «Не на Москву... Нас не цікавлять території іншої країни», – відповів він.

Нагадаємо, у п'ятницю, 11 листопада, українські військові зайшли до Херсона. У росії того ж дня заявили, що «перегрупування» їхніх військ завершилося.

При цьому у кремлі відступ своєї армії принизливим не вважають.

Як заявили експерти, після звільнення правого берега Херсонської області у межах досяжності української артилерії опиняться три важливі дороги сухопутного мосту до Криму, а також логістичні об'єкти та склади боєприпасів окупантів.

Видання NYT зазначає, що відступ із Херсона є серйозним поворотом у війні в Україні та однією з найзначніших невдач росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: