Втеча росіян з Херсона підірвала довіру до путіна та створила розкол у кремлі – ISW

Читать на русском
Після втечі російських військових з Херсона президента рф володимира путіна почали масово критикувати. Крім того, у кремлі створився розкол.
Володимир путінФото – dpa

Втеча російських загарбників із Херсона поставила під сумвнів здатніть російського диктатора володимира путіна виконувати свої обіцянки.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що критикувати путіна почав пропагандист Олександр Дугін, якого називають ідеологом «руського міра». За його словами, президент рф повинен «врятувати свою націю сам, інакше на нього чекає доля «короля дощів». Так він натякнув на те, що путіна вб’ють.

ЗСУ на півдні звільнили понад 3 тисячі квадратних кілометрівУкраїнські захисники на південному напрямку звільнили вже понад 3 тисячі квадратних кілометрів території.

«Ідеолог «руского міра» зазначив, що командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін не несе відповідальності за політичне рішення про вихід з Херсона. Дугін підкреслив, що самодержавець не може виправити це відхилення від ідеології одними публічними виступами, наголосивши, що «межа досягнута», – йдеться у звіті.

Інші російські пропагандисти вимагають від кремля кинути всі сили на війну проти України. Зокрема, Володимир Соловйов закликав зробити повну мобілізацію, а також звільнити чиновників після втечі росіян з Херсона.

«Пряма критика путіна у середовищі провоєнної спільноти є майже безпрецедентною, а гучна атака Дугіна на путіна може свідчити про зміни серед російських націоналістичних ідеологів», – зазначили в ISW.

Аналітики також додали, що деякі блогери натякнули на те, що саме кремль зрадив Херсон та «продав» його. Інші заявили, що російська влада постійно здає території, але не питає про це у самих росіян.

«Вони також поставили під сумнів легітимність заявленого 87% рівня підтримки російської анексії Херсонської області», – підкреслили в інституті.

Нагадаємо, 11 листопада бійці ЗСУ зайшли до Херсона. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року.

У Херсоні військовою адміністрацією запроваджується комендантська година. Вона триватиме з 17:00 до 8:00.

Також до Херсону повернулись й приступили до виконання обов'язків військові адміністрації, а ДСНС розпочала розміновувати деокуповані території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: