Рф провалила всі цілі у війні та зазнає поразки – Міллі

Читать на русском
Марк Міллі заявив, що росія провалила всі цілі у війні проти України та зазнає поразки на оперативному та тактичному рівні.
Марк МілліФото – Reuters

Очільник Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що військово-політичне керівництво росії допустилося стратегічної помилки, коли віддало наказ про повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомляє CNN.

За його словами, росіяни хотіли скинути президента Володимира Зеленського разом із урядом, забезпечити вихід до Чорного моря, захопити Одесу та всю територію до Дніпра. Після цього вони хотіли зробити після, далі – продовжити наступ до Карпат.

У падінні ракети української ППО у Польщі немає провини Києва – СтолтенбергГенсек НАТО наголосив, що росія несе остаточну відповідальність за інцидент у Польщі, оскільки веде незаконну війну проти України. Вини Києва у події немає.

Він наголосив, що країна-агресор не досягнула своїх стратегічних цілей. Вона зазнає поразки на оперативному та тактичному рівні.

«Усі цілі вторгнення зазнали невдачі. Минулого тижня ми стали свідками відступу росії із Херсона. Вони відступили за річку, перемістилися на позиції на південь», – зазначив Міллі.

Він додав, що воля українців боротися з ворогом на полі бою перевищує бажання окупантів воювати. Українці досягали успіхів на всій лінії фронту завдовжки близько 900 км.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що США покладають на рф відповідальність за ракетний удар по Польщі незалежно від результатів розслідування.

Володимир Зеленський запевнив, що не сумнівається в тому, що ракета, яка впала в Польщі 15 листопада, не є українською. Водночас, Україна наполягає, щоб її представників допустили на місце інциденту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: