Канада виділяє Україні 500 млн доларів військової допомоги

Читать на русском
Канада надасть Україні додаткову військову допомогу у розмірі 500 млн. канадських доларів (понад 375 млн. доларів).

Канада надасть Україні додаткову військову допомогу у розмірі 500 млн. канадських доларів (понад 375 млн. доларів) для боротьби з російською агресією.

Про це повідомила пресслужба прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо у понеділок, 14 листопада.

Поведінка путіна свідчить про крах вторгнення – Трюдо про мобілізацію в рфПрем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо прокоментував оголошення часткової мобілізації в росії та погрози застосувати ядерну зброю. За його словами, поведінка путіна свідчить про крах вторгнення.

Трюдо оголосив про надання військової допомоги на саміті G20 в Індонезії.

«Поки росія продовжує своє жорстоке та невиправдане вторгнення в Україну, Канада продовжуватиме стояти пліч-о-пліч з українським народом та нашими союзниками, захищаючи наші спільні цінності світу, демократії та прав людини», – йдеться у повідомленні.

Гроші будуть направлені на закупівлю військової техніки, обладнання для спостереження та зв'язку, палива та медикаментів.

У пресслужбі зазначили, що цього року Канада вже виділила Україні різну допомогу на загальну суму 3,4 млрд. канадських доларів.

Також Канада ввела додаткові санкції проти росіян – 23 співробітників органів юстиції та безпеки росії, у тому числі співробітників поліції та слідчих, прокурорів, суддів та тюремних службовців, причетних до грубих та систематичних порушень прав людини щодо лідерів російської опозиції.

Нагадаємо, Канада відновила тренування українських новобранців у Британії.

12 жовтня Канада оголосила про новий пакет допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: