Україна отримала понад 1,5 тисячі терміналів Starlink від Польщі

Читать на русском
Уряд Польщі передав України ще 1,5 тисячі терміналів Starlink. Всього країна за час повномасштабної війни передала 5 тисяч таких систем.
Михайло ФедоровФото – t.me/mintsyfra

Україна отримала від польського уряду ще 1567 терміналів Starlink.

Про це повідомили у Мінцифри в Telegram.

«Ці термінали від польського уряду допоможуть налагодити звʼязок там, де це необхідно. Наприклад, у звільнених містах та селах завдяки старлінкам працюватимуть публічні Wi-Fi точки, де жителі зможуть збиратися та підключатися до інтернету», – йдеться у повідомленні.

Зоряні війни: чому росія погрожує збивати іноземні супутники і як вона за це поплатитьсяЧому рф погрожує збивати супутники іноземних держав, чи зуміє вона це зробити та що з нею буде, якщо вона ризикне зачепити чужий супутник – у матеріалі Слово і діло

Зазначають, що системи Starlink планують розмістити не лише у деокупованих населених пунктах. Їх хочуть встановити у всіх містах України, щоб люди мали доступ до зв’язку у разі блекауту.

Крім того, терміналами хочуть забезпечити Укрзалізницю.

Відомо, що з початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від міжнародних партнерів та донорів понад 20 тисяч терміналів Starlink. З них 5 тисяч – від уряду Польщі.

Нагадаємо, зі ЗМІ стало відомо, що компанія SpaceX звернулася до Міністерства оборони США із проханням профінансувати послуги супутникових інтернет-терміналів Starlink в Україні.

Маск підтвердив цю інформацію, але потім заявив, що SpaceX все ж таки продовжить фінансування Starlink в Україні.

В Україні з 24 жовтня було відключено 1300 військових супутникових терміналів Starlink.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: